January 2, 2013

what's in my bag?



Všimla jsem si, že tyhle kabelkové články jsou mezi čtenáři blogů celkem oblíbené, tak jsem se taky rozhodla jeden takový udělat a vyfotila vám obsah svojí tašky, věci, bez kterých se přes den neobejdu a nosím vždy s sebou.





Peněženka Michael Kors
Svojí peněženku jsem vám ukazovala už před nějakým časem v postu Goodies. Tuhle od MK jsem si moc přála, je kvalitní, kožená, jednoduchá a prostorná. Všude po Evropě už bohužel byla vyprodaná, protože je ze starší kolekce, takže jsem moc vděčná Sabče, že mi jí dovezla z Tokya. V peněžence nosím samozřejmě peníze, kartu, ale i všechny doklady, vizitky a další potřebné věci. Raději mám všechno pohromadě, ale o to větší pozor si na kabelku musím dávat.

Krém na ruce
Mám celoročně velmi suché ruce, takže s sebou nosím vždy nějaký krém. Momentálně používám kozí mléko od značky Ziaja, u kterého už nejspíš zůstanu, protože mi moc vyhovuje. Je v praktickém balení, takže se vejde do každé kabelky, ale hlavně ruce hydratuje na opravdu dlouhou dobu, rychle se vstřebá a stojí pár korun.

Lak na vlasy + tupírovací hřeben
Pro mě dvě nezbytné věci, mám celkem jemné vlasy, takže nedrží moc dobře tvar a ani žádný účes mi nevydrží moc dlouho. Proto v kabelce vždy nosím lak a tupírovací hřeben, díky nim si můžu vlasy kdykoliv přes den upravit. Nejraději mám tenhle růžový Wellaflex ultra strong, který používám už několik let.

Balzám na rty
Rty se mi hlavně přes zimu a kvůli používání rtěnky hodně vysušují, takže se neobjedu bez balzámu na rty. Nejlepší ze všech, které jsem vyzkoušela, je určitě Carmex. U nás se bohužel nedá běžně koupit, takže si zásoby jednou za čas objednávám na asosu (link) nebo nakoupím v cizině. Není moc drahý a je opravdu účinný, rty jsou během chvíle hydratované.

Parfém
Nově nosím v kabelce i miniaturu svého oblíbeného parfému, momentálně používám Lancome La vie est belle a jsem ráda, že jsem k němu tuhle zmenšenou verzi sehnala. Takové mini balení je praktické, v kabelce nezabere žádné místo a můžete se tak kdykoliv přes den znovu navonět.

Rtěnka
Rtěnku v poslední době používám často, takže ani ta mi nemůže v kabelce chybět. Ta na fotce je jedna z mých oblíbených od Chanel, především kvůli její barvě, ale TADY si můžete přečíst článek o rtěnkách, které používám, něco víc. Občas místo rtěnky nosím lesk na rty a někdy stačí jen balzám.



Zápisník
Nevím proč, ale nějak si nemůžu zvyknout na používání diáře. Snažila jsem se o to každý rok, ale vydrželo mi to maximálně 2 měsíce. Mnohem raději s sebou nosím zápisník, kam si zapisuji vše, co musím stihnout a udělat a další důležité věci. Momentálně používám tenhle Maison Martin Margiela at H&M, který jsem dostala jako dárek na prezentaci kolekce v New Yorku. Kromě toho, že plní svůj hlavní úkol, mi také připomíná ty skvělé chvíle v NY. Doufám, že se tam co nejdřív zase vrátím.

Sluneční brýle
Nosím je u sebe stále, i ve dnech kdy je venku zataženo. Často se mi hodí třeba při řízení auta, kdy i v zimě bývá příliš ostré světlo. Slunečních brýlí moc nemám, vlastně jen čtvery, ale tyhle RayBan Wayfarer patří už spoustu let k mým favoritům. Před nedávnem jsem je po velmi dlouhé době vyměnila za nové, staré už nevypadaly po asi šesti letech zrovna nejlépe, takže jsem využila akce na Slevomatu, v sekci Móda a luxus zrovna probíhala kampaň na RayBany a měli je za skvělé ceny.

Mobil
Naprosto nezbytná věc, bez které bych se přes den vůbec neobešla. Používám ho nejen na volání a posílání sms, ale také si přes něj čtu a vyřizuji emaily, můžu si cokoliv vyhledat na internetu, přidávat fotky na instagram a nebo třeba odpovídat na vaše dotazy na formspring. Tenhle iPhone je můj třetí a musím říct, že bych neměnila, naprosto mi ve všem vyhovuje.

Zrcadlovka
Od té doby, co jsem si založila blog, s sebou stále nosím zrcadlovku. Mám Canon 500D.

iPod
Protože hudbu miluju asi tak stejně jako módu, neobejdu se bez přehrávače. Nosím teď černý iPod nano 5.generace. Raději si hudbu pouštím právě z něj, protože iPhone přes den potřebuji k jiným věcem a kvůli hudbě by se mi příliš rychle vybíjel.


A co nosíte v kabelce vy? :)

102 comments:

  1. To sa ti tam všetko zmestí? Aj tá zrcka? Ako to robíš? :O Ja som rada keď tam napchám polku z toho.

    ReplyDelete
    Replies
    1. úplně v pohodě :). nosím velké kabelky.

      Delete
  • Skvely clanek a vse tak nejak v cerno bilym :D

    ReplyDelete
  • Nejlepsi je ta kabelka :-) nosim to same, krome laku na vlasy a hreben mam skladaci :-)

    ReplyDelete
  • I should do this post too.

    /Avy

    http://mymotherfuckedmickjagger.blogspot.com

    ReplyDelete
  • a vreckovky si kde nechala? nehovor, ze sa zaobides bez kapesnikov ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. obejdu se bez nich :). ty s sebou nosím jen pokud mám rýmu a to se stává maximálně jednou za rok a na dva dny :)

      Delete
    2. To je zvláštne. Nechcem vyzerať ako niekto posadnutý hygienou, ale bez vreckoviek? Vlhčených obrúskov? Antibakteriálneho gelu? Ešte to posledné pochopím, že niekto nenosí. Lenže, Pavlínka, cez deň chytíš toľko špinavých vecí (napríklad kľučky, volant v aute, atď), a nemáš ani vreckovku? A ešte jedna vec mi príde dosť čudná, balzam na pery nebalený v tyčinke, takže vždy tam treba strčiť prst, ktorým si predtým chytila nákupný košík napríklad? Nie, nie, nie.

      Delete
    3. vzdyt je to prase...

      Delete
    4. :D ze pry napriklad volant v aute :D proboha se neposer z prilisne hygieny :D je mi lito tvych budoucich deti :D

      Delete
    5. Haha, pos... som sa! A moje deti si umyvaju ruky pred jedlom a po pouziti toalety a nosia papierove vreckovky, zatial z toho komplexy nemaju, uvidime, kedy kvoli tomu budu potrebovat terapiu.

      Delete
    6. Nosit sebou vlhčené kapesníčky a antibakteriální gel? Znám už spoustu lidí, co to dělají a připadají mi poněkud cvoklí... (a většina z nich to i přiznává) Při běžném provozu si snad člověk dokáže umýt ruce před jídlem a pokud má normální imunitní systém, nemůže se mu nic stát... Jednou tady všichni pojdeme na rýmu jestli se budou takto přehánět veškeré hygienické návyky... Veronika

      Delete
    7. Nosit s sebou

      Delete
    8. Opravdu vám připadá důležitý řešit, jestli někdo, koho nejspíš osobně nikdy nepotkáte, nosí nebo nenosí v kabelce kapesníky? Páni :D Tak to teď budu každého posuzovat jedině podle kapesníků.

      Delete
    9. Kapesníky s sebou musím mít vždycky, ale vlhčené ubrousky a antibakteriální gel mi zas tak nezbytný nepřipadá. Nevím jak vy, ale vždycky, když chci jíst, tak mám kde si umýt ruce, nebo to při jedení prostě držím v pytlíku / obale. Nicméně, s tím balzámem, který není v tyčince, musím souhlasit, ale s tím já mám tak celkově problém, neb mi to připadá nehygienické. Ale - myslíte, že je opravdu nutné v článku tohoto typu uvádět, že s sebou nosíte kapesníky? To už aby tam člověk psal i o tom, že s sebou v kabelce nosí vložky...

      Delete
    10. Souhlasím s Anette

      Delete
    11. Taková drobnost...fakt by vás uchvátilo, kdyby tu Pavlína popisovala který papírový kapesníky používá? Mě teda ani moc ne. S tím balzámem v kelímku ale souhlasím s prvním anonymem, kvalitní nekvalitní, neumytýma rukama bych si ho na pusu nedala.

      Delete
    12. Tak já zrovna dva takový balzámy mám, ale rukou je na pusu nepatlu, jde je nanášet rovnou na rty, pokud kelímek není příliš hlubokej :)

      Delete
  • Tenhle článek bych asi dělat nemohla, protože bych buď nafotila totální bordel, nebo bych to uklidila, ale zase už by to nebyla tak úplně pravda :D
    Ta kabelka vypadá skvěle. Já také sháním nějakou jednoduchou peněženku, do které se mi všechno vejde, ale zatím se mi to nepodařilo... Lak na vlasy už mi dochází, tak asi vyzkouším tenhle, snad mi bude také vyhovovat. :) Kosmetiku ziaja jsem ještě v obchodě nepotkala, takže jedině na internetu, ale lákají mě příznivé ceny :) Miluji miniatury parfémů, přijdou mi strašně roztomilé. Taky s sebou nosím každý den MP4, poslouchám hlavně když se chci učit a kolem mě lidi kecaj :D
    Článek se mi moc líbil, víc takových! :)
    svet-podle-klary.blogspot.cz

    ReplyDelete
  • RayBan brýle, parfém a iPod nikdy nechybí ani v té mé tašce!
    Skvělý článek!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Chlupáčku, rtěnku, lak na vlasy a tupírovací hřebínek tam nenosíš?

      Delete
    2. :DDD milujem, keď sem prídem a vidím debilný komentár od pána fotografa a za tým chlupatý odkur! :D

      Delete
    3. Odkdy jsem pan fotograf, když nefotím? :-D
      Bože miluju, když jsem přijdu a vidím tu debilní komentáře od ještě víc debilních anonymů..vždycky se skvěle pobavím :-)

      Delete
    4. Blondýne, prosím tě, k čemu je tvůj blog, když tam nepublikuješ vlastní tvorbu, ale repostuješ fotky od někoho jinýho? díky

      Delete
    5. pro Czech Blondýn: Fashion Photography January 3, 2013 4:40 PM:
      Chlupáčku, vždyť se jen ptám, zda ve své taštičce nosíš rtěnku, lak na vlasy a tupíráček - co je na tom?
      Debilitu mi nevyčítej, chlupáčku - u mě je to jako u tebe s homosexualitou - oba nás příroda něčím obdařila a oba s tím žijeme, jak umíme.

      Delete
    6. pro Anonymous January 3, 2013 3:59 PM:
      To je ale netýkavka ten náš chlupáček, že?

      Delete
    7. Haters gonna hate, jedu z toho blejt :) A homosexualita je dana genetickym vyvojom plodu, debilita je zial Tvoja vlastna choice :)

      Delete