July 21, 2012

lipsticks


Jak jistě za víte, za poslední rok co bloguji, jsem si oblíbila rtěnky a nosím je velmi často. Občas mi od vás chodí právě na rtěnky dotazy, takže jsem se rozhodla, že připravím něco jako recenzi. Vyfotila jsem všechny rtěnky, které vlastním, něco pro vás o nich sepsala a zhodnotila, které jsou podle mě ty nejlepší. Někomu z vás by tenhle článek třeba mohl ulehčit rozhodování nebo se díky němu vyvarujete rtěnkám u kterých cena neodpovídá kvalitě.

Ještě než se dostanu k samotným rtěnkám, ze svých zkušeností musím říct, že nejdůležitější je hydratace a péče o rty před i po jejich použití. Článek o mých oblíbených balzámech na blogu už byl, přečíst si ho můžete tady.

Co se týče samotného článku, nejsou uvedeny přesné ceny, protože se mohou v jednotlivých obchodech, webech nebo i státech lišit, takže jsem vždy napsala jen ty přibližné. Rtěnky hodnotím především z hlediska kvality a podle mých vlastních zkušeností, výběr barvy a odstínu už je na každé z vás. Přehled všech ale vždy najdete na oficiálních stránkách výrobce po kliknutí na název rtěnky.



Dior Rouge Dior
odstín 862 Hypnotic Red

Rtěnka Rouge Dior byla první tmavá, kterou jsem si koupila. Vlastním ji v odstínu Hypnotic Red, který je až skoro do fialova. Na blogu jste jí na mně mohli vidět TADY. Kupovala jsem jí v Sephoře a stála přibližně 1000 Kč. Co se týče kvality, je krémovější, hydratační, takže rty nevysušuje,  vydrží celý večer a i na rtech vypadají výrazné barvy opravdu sytě. Rozhodně je to jedna z nejlepších rtěnek jaké jsem vyzkoušela, přijde mi ale dost drahá a myslím si, že existují stejně dobré i lepší rtěnky od jiných značek za nižší cenu.

HODNOCENÍ:



Chanel Rouge Coco
odstín 18 Rouge Noir

Rtěnku Chanel Rouge Coco vnímám s odstupem času spíše jako zklamání, v porovnání s ostatními má tuhou konzistenci, takže se špatně nanáší, vydrží, ale ne tak dlouho jako jiné, a po několika hodinách začne rty vysušovat a dělají se na nich šupinky, což je zrovna u tmavých rtěnek mnohem více viditelné než u světlých. Vysušené pak zůstávají ještě několik dní. V Sephoře tuhle rtěnku prodávají tuším za 900 Kč a musím říct, že kvalita ceně neodpovídá. Jedinou její výhodou je sytá barva, která na rtech vypadá úplně stejně jako na rtěnce a také luxusně vypadající balení. Na mně jste jí mohli vidět TADY.

HODNOCENÍ:




Chanel Rouge Allure
odstín 71 Fatale

Druhá Chanel rtěnka kterou vlastním je Rouge Allure. Ta je na tom s kvalitou o dost lépe, vydrží déle než Rouge Coco, nevysušuje tolik, mnohem lépe se nanáší, ale ani tak si nepředstavuju rtěnku za 900 Kč, je to spíš takový průměr. Co má s Rouge Coco společné je zajímavé a luxusní balení a barva na rtech vypadá krásně. Na blogu jste jí na mně mohli vidět několikrát, například TADY.

HODNOCENÍ:



Lancome Rouge in love
odstín 185N a 292N

Rtěnky Rouge in love jsem v poslední době používala nejčastěji a také jste tyhle dvě mohli vidět na blogu nejvíckrát ze všech zhodnocených. Jsou mými nejoblíbenějšími nejen barvou, ale především kvůli jejich kvalitě a jsou těmi nejlepšími jaké jsem vyzkoušela. Musím říct, že vydrží opravdu dlouho a je příjemné je nosit hlavně díky hydrataci, kterou rtům zajišťují a nevysušují je. Koupit se dají v parfumeriích nebo Lancome Beauty institutu v Praze, stojí 630 Kč. Odstín 185N jste na mně mohli vidět TADY a 292N TADY.

HODNOCENÍ:





NARS Semi matte lipstick
odstín Jungle red

Spolu s Lancome Rouge in love je pro mě absolutní vítěz mezi rtěnkami, vydrží nekonečně dlouho, můžete s ní bez obav jíst i pít a rtěnka stále bude vypadat skvěle. Je krémovější, dobře se nanáší, po aplikaci na rtech "zaschne", ale rty v žádném případě nevysušuje a je tak příjemná, že mi ani nepřijde jako bych nějakou rtěnku měla. Má ode mě body i za matný efekt, který v líčení upřednostňuji. Prodává se v Sephoře a stojí kolem 700 Kč, což je podle mě v případě téhle rtěnky odpovídající cena. Na mně jste ji mohli vidět například TADY.

HODNOCENÍ:




Make-up store lipstick
odstín First kiss

Rtěnky švédské značky Make-up store seženete v Lindexu. Na severských blozích bývá tato kosmetika celkem chválena, já zatím vyzkoušela jen rtěnku a musím říct, že mě kvalitou nijak nenadchla, na rtech vydrží jen chvíli a celkem vysušuje. Líbí se mi ale právě tahle výrazná oranžová barva, kterou jsem u jiných značek neviděla, a na rtech vypadá opravdu neonově. Cena je přiměřená, stojí kolem 300 Kč.

HODNOCENÍ:




Benefit full-finish lipstick
odstín Slow zone

Příjemná, krémová rtěnka, která rty nevysušuje, ale nevydrží příliš dlouho. Stojí kolem 600 Kč a cena mi v porovnání s kvalitou přijde moc vysoká, za stejnou se dá koupit například mnohem lepší rtěnka Lancome Rouge in Love. Na fotkách na blogu jsem jí měla zatím jen dvakrát, například TADY.

HODNOCENÍ:





Kate Moss for Rimmel
odstín 01 a 03

Rtěnkám od Rimmel jsem nejprve moc nevěřila kvůli nízké ceně a také proto, že kosmetiku z drogerií nemám příliš ráda a spíše se jí vyhýbám. Nemůžu říct, že by byly tyhle rtěnky nějakým zázrakem, ale rozhodně jsou těmi nejlepšími, které jsem z těch levnějších vyzkoušela. Mají příjemnou vůni a konzistenci, spíš jako balzám na rty, nevysušují, ale moc dlouho nevydrží. Stačí se jednou napít a rtěnka je pryč, takže je nutné ji často přes den nanášet znovu a jedno balení tedy moc dlouho nevydrží. Mnohem raději mám tu světlejší, odstín 03 (TADY), červená na rtech nevypadá tak sytě a je o něco světlejší než jak se tváří.

HODNOCENÍ:





Topshop lipstick
odstín Idol

Největším mínusem levnějších rtěnek bývá výdrž a stejné je to i u téhle z Topshopu, celkově bych ji kvalitou přirovnala k těm od Kate Moss for Rimmel. Jediným rozdílem je sytá barva na rtech i u tmavších a výraznějších odstínů a protože já tmavé rtěnky používám více než světlé, mám Topshop rtěnky raději než Rimmel. Stojí něco málo přes 200 Kč a koupit se dá v prodejně v Palladiu nebo na internetových stránkách topshop.com.

HODNOCENÍ:




Za sebe tedy doporučuji hlavně rtěnky Lancome Rouge in love a NARS Semi Matte lipstick. Možná časem vyzkouším i nějaké další značky a na blogu se objeví pokračování tohoto článku. Momentálně mě nejvíc lákají rtěnky od MAC, o kterých jsem četla samá pozitiva.

A co vy? Máte zkušenosti s některou z rtěnek uvedených v článku? Jaké jsou vaše nejoblíbenější? Budu ráda, když se i vy podělíte o své názory v komentářích :).

79 comments:

  1. ty barvy jsou nádherné, super sbírka! z mých zkušeností vím, že mi asi nejvíc sluší oranžové tóny, takže tak tmavé rtěnky bych nosit nemohla! rtěnky rimmel for kate jsou za tu cenu celkem dobré;)

    ReplyDelete
  2. kouknu se do Lindexu na rtěnky a taky se mi zamlouvá ta z Topshopu :)

    ReplyDelete
  3. skvělá recenze!
    na ples budu potřebovat nějakou pořádnou, která mi ten večer vydrží, takže moc děkuju :)

    ReplyDelete
  4. Inkoustová tečkaJuly 21, 2012 at 9:15 AM

    ta z topshopu má úžasný odstín :)

    ReplyDelete
  5. Zkoušela jsem jen tu od Rimmel :)

    ReplyDelete
  6. Tak z těchto jsem ještě žádnou nezkoušela, já fandím Lancome a Lórealu :)

    ReplyDelete
  7. Páni,je vidět,že sis s tímhle článkem dala fakt práci.:) Já rtěnky nenosím,asi by to ve 13 vypadalo děsně,ale chci,moc chci,protože tobě to s nimi tak sluší,tak to možná bude jednou slušet i mě.:)

    ReplyDelete
  8. really good post!

    ReplyDelete
  9. To se divím, že máš zorvna s tim Chanelem takový zkušenosti. Já mám tu coco rouge extra matnou a prijde mi skvela. Ale úplně souhlasim s těma Rouge in love od Lancomu, to sou perfektní rtenky. Dostala sem od nich tu fialovou a ačkoliv sem nějdřív měla pocit, že je strašná, nakonec sem ji ji oblíbila skoro nejvíc ze vseh rtenek co mám.

    ReplyDelete
  10. Já nechápu záhadu, že když si koupím od stejné značky i řady víc odstínů rtěnky, tak jedna je skvěle zvláčňující a dlouho vydrží a ta druhá je suchá a hned jde dolů.. Nevíš čím to je?

    ReplyDelete
  11. já mám docela dobrou zkušenost s rtěnkou od f&f v odstínu vixen (tmavě vínová). stojí 170kč. nedokážu porovnat kvalitativně s lancome nebo s nars, ale je to nejlepší rtěnka, co jsem kdy měla :)

    ReplyDelete
  12. super článek, musel dát práci

    ReplyDelete
  13. Já mám dobré zkušenosti s rtěnkou od Dior, je velmi příjemná na rtech a hydratuje, takže ji používám často, protože mám suché rty. Také vlastním pár od Rimmel, hlavně tmavé odstíny a přijde mi, že na rtech vydrží poměrně dlouho ale mám po ní hodně vysušené rty. Skvělý článek! Určitě vyzkouším tu od Lancome:)

    ReplyDelete
  14. bylo skvělé si tento článek přečíst:) něco mi dal a určitě vyzkouším :)

    ReplyDelete
  15. Já osobně si myslím, že MAC nebude žádná sláva! Čtu hodně kosmetických blogů a většinou jsou recenze takové, že rtěnky kvalitou odpovídají mnohem levnějším značkám...
    Recenzi si můžeš přečíst třeba tady: http://plum-foolery.blogspot.cz/2012/04/mac-zacatky-rtenky.html

    ReplyDelete
  16. Tak to je krásně napsaný článek a k tomu ty krásně vyfocené fotky. Článek nebyl moc dlouhý ani moc krátký, takže se to četlo dobře a hlavně to bylo také napsané přehledně, takže moc povedená recenze :)

    ReplyDelete
  17. Dobré recenzie :)

    ReplyDelete
  18. Skvělá recenze!
    Já si kupuji rtěnky přímo od značky Sephora, které jsou na rtech opravdu příjemné, ale nevydrží tak dlouho.
    Nejvíce se mi líbí asi ty Lancome :)
    saras-island.blogspot.com

    ReplyDelete
  19. Prednedávnom som si kúpila rúž Kate Moss for Rimmel v odtieni 04, to je najtmavší slivkový, ako píšeš nevydrží moc dlho ale na druhej strane na perách je tak tmavý ako má byť. Mne na ňom skôr nevyhovuje parfumácia. :)
    A moc pekný článok ... ďakujem za rady

    ReplyDelete
  20. nejkrásnější na tobě je podle mě NARS Semi matte lipstick :) skvělá recenze!

    ReplyDelete
  21. och krásna zbierka <3
    Kedže som taka ista bleduľa ako ty rada by som skusila nejakú tu vínovú:) asi siahnem po Lancome:) Dakujem!

    ReplyDelete
  22. já zkušenosti s rtěnkama nemám, ale překvapilo mě, že Chanelky jsou na tom tak špatně. Za tu cenu bych čekala větší kvalitu. Ale super recenze, musela sis s tím dát hodně práce :)

    ReplyDelete
  23. já mám dvě rtěnky z avonu a jsem s nima hodně spokojená :)

    ReplyDelete
  24. to je skvelý článok,máš peknú zbierku :)

    ReplyDelete
  25. Dobrej clanek, a wow..ja si chtela tu Chanel rtenku koupit tak dik. Me i tak docela prijde ze ty rtenky nejsou az tak super. Plno jich je trpytivych a i ty lesky stojej za prd. Topshop & Kate Moss rtenky jsou ok. NARS se prodava v Praze jo? Diky bohu..me nebavilo jezdit do Londyna a kupovat si jejich bronzer :D Mela bys zkusit jejich tvarenku orgasm a deep throat. :) Jo a doporucuju rtenku od YSL. Tu tint, co je nova anebo rouge volupte.

    ReplyDelete
  26. Já mam Lancome Rouge in Love a taky jí zbožňuju :))

    http://fashionpuding.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  27. ja tiez odporucam YSL, najlepsie co moze byt! :) (na druhu stranu mascara od YSL je podla mna najhorsia mascara na svete - odskusane)

    ReplyDelete
  28. ja mam len jeden ruz a to z KIKO cosmetics, neviem ci sa to tu predava, s tou som spokojna :)

    ReplyDelete
  29. Jéé, ta Narska mě fakt hodně zaujala :). Třebas jiný odstín, ale líbí se mi její matný vzhled.

    ReplyDelete
  30. Nejvíc se mi líbí ta Nars rtěnka, ta značka je mi hrozně sympatická a časem bych si něco určitě ráda pořídila :-))

    ReplyDelete
  31. já používám rtěnky od Rimmel london z kolekce Kate Moss a jsem v celku spokojená.hezký článek!;-)

    ReplyDelete
  32. Úžasný článek, baví mě Tvé recenze :-)
    Rtěnky zatím nepoužívám, mám doma snad jenom takovou hodně tmavou vínovou od Essence, ale tu jsem si koupila jenom k převleku upírky :-) Ale od toho jsem nic nečekala, protože byla opravdu velmi levná, ale jen tak na jedno použití mi stačila. Vzala jsem snad tu nejlevnější, kterou jsem v drogerii viděla :-D Ale hodně mě láká Lancome Rouge in love, Lancome mám ráda a na Tvé doporučení si od nich chystám koupit krém na suchou pleť. Je vážně dobrý? Já jen, že to není nejlevnější záležitost...

    ReplyDelete
  33. Dlouho už šetřím nějaké ty peníze na Chanel 71, miluji tu barvu! Je super!

    http://pavlinajavurkova.blogspot.cz/

    xoxo

    paja

    ReplyDelete
  34. Ta Nars vypadá na rtech opravdu skvěle :)

    ReplyDelete
  35. ja som si akurát kúpila tú kate moss tak uvidíme (: a chcela by som rouge in love, počula som na ne samú chválu a majú krásne farby! (: inak skvelý článok.

    ReplyDelete
  36. skvely clanek. asi pujdu do te od Lancome.

    ReplyDelete
  37. úžasný článek :)
    Ady.

    ReplyDelete
  38. super clanok a dik za tipy :)

    ReplyDelete
  39. Skvělé rtěnky a i korálové odstíny mají v Korres butiku v Myslbeku;)

    ReplyDelete
  40. líbí se mi výrazné rtěnky, zaujala mě ta z Topshopu :) :D

    ReplyDelete
  41. Mila de IllusoireJuly 21, 2012 at 4:03 PM

    Ty Chanelky mě docela překvapují. Rouge in love bych taky ráda vyzkoušela:-)
    Mila de Illusoire

    ReplyDelete
  42. Tiez mam Lancome Rouge in Love, ale je prvy z takych kvalitnejsich a neviem mne nepride ze tolko vydrzi ale hydratuje a iny uz ani nechcem :D velmi prijemne sa nosi

    ReplyDelete
  43. - angellovely-things -July 21, 2012 at 5:11 PM

    Já si na rtěnky také poslední dobu dost potrpím :) Momentálně používám a mám nejraději Dior Addict, MAC Viva Glam by Nicki Minaj a taky miluju rtěnky Sleek (ty mám dvě) - jsou naprosto skvělé! Mastné, hydratační a mají nádherné odstíny :) Jinak s Chanel mám podobnou zkušenost jako ty :X za tu cenu teda propadák ....
    http://angellovely-things.blogspot.com

    ReplyDelete
  44. Mě to teda určitě výběr rtěnky ulehčilo! :)) Děkuji
    pěkný článek!

    ReplyDelete
  45. Lubica MartincovaJuly 21, 2012 at 6:19 PM

    Co sa tyka Chanelu, mozno by Ti nazor vylepsil Rouge allure velvet, ktory sice neocari vydrzou, ale zamatovym pocitom na perach si ziskal priazen, minimalne moju :-) A kedze som sa s podobnym, na pohlad aj pocit luxusnym finishom u inych znaciek nestretla, myslim ze cena priblizne 35 eur je adekvatna. Ruze od MAC su podla mojho nazoru fajn, co sa vsak neda povedat o univerzalnych pigmentoch tej istej znacky, ktore sa daju aplikovat ako licenka aj ruz (resp. ocny tien a pod.). Tie sice vyzeraju pekne, ale nedaju sa pouzit bez predchadzajucej hydratacie pier, co je napriklad pri "oprave" fasady pocas vecera neprakticke. Zda sa mi, ze aj dost vysusuju a aj pri preciznom naneseni stetcom sa zda, ako by vytvorili na perach hrudkovitu strukturu. Snad som pomohla aj ja Tebe :-) Mna si navnadila na vysusanie rouge in love a nars

    ReplyDelete
  46. Super zbierka.

    ReplyDelete
  47. juuuu ♥

    ReplyDelete
  48. Od Chanel jsem si právě pořídila rtěnku Rouge Allure Velvet http://www.chanel.com/en_GB/fragrance-beauty/Makeup-Lipsticks-ROUGE-ALLURE-VELVET-123646 a je super,přijde mi že mám rty vážně potažené něčím neuvěřitelně hebkým,jen jsem hrozně dlouho vybírala barvu:)

    ReplyDelete
  49. Pěkná sbírka a hlavně zajímavé barvy! :) Já bych v nich vypadala divně, ale tobě tyhle barvy prostě skvěle sedí! Mám z těchto zkušenosti jenom s Rimmelkami, dokonce přímo s těmito odstíny. Červená mi neslušela, ale tu nude miluju.. a ještě mám vlastně Lancome, to už je trochu jiná liga, ale zase mi nesedí odstín.. :(

    ReplyDelete
  50. skvelá recenzia, vidieť, že si si na nej dala záležať :)

    ReplyDelete
  51. krásné barvy...mě by celkem lákaly ty tmavé...ale sakra asi na ně nemám odvahu!a taky nevím jestli by mě vůbec slušely... :D

    ReplyDelete
  52. Musím říct, že se Chanel mám stejný problém. Příliš tuhá konzistence. Vyřešila jsem to tím, že pod ni nanáším balzám Chanel anebo obyčejný heřmánkový Labello.
    Vivi

    ReplyDelete
  53. super recenze!!!:)lancome mozna vyzkousim, i kdyz mam zatim jen jednu rtenku:)

    ReplyDelete
  54. skvelá recenzia :)

    Kate - nude odtieň mám tiež a je presne ako píšeš taký balzámový skôr, ale pre mňa fajn keďže mám vždy vysušené pery.

    Ja som si teraz obľúbila MaxFactor (colour elixir lipstick). Mám ho konkrétne v odtieni BewitchingCoral a je skvelý - hydratuje, vydrží sýto na perách veľmi dlho a ten odtieň je jednoducho perfektný.

    ReplyDelete
  55. Ja mám perfektní zkušenost se rtěnkami Estét Lauder Signature lipstick - hydratují a opravdu vydrží na rtech dlouho, je sice pravda, že nabízejí spíše neutrální ostíny, ale jinak cena opravdu odpovídá kvalitě.

    ReplyDelete
  56. ach, taky bych nosil rtenku ... :( ...

    ReplyDelete
  57. super recenze,ale ty ceny,to je úplně něco jiného:-) já považuju za levnou rtěnku tu od elfu za 40 korun,která poslouží dobře a za drahou tu z topshopu tuším za 230:-)a to ostatní myslím vůbec nestojí za řeč,jsem hold student,proto nechápu,kde na to bereš:-)

    ReplyDelete
  58. Pavlína et KateřinaJuly 22, 2012 at 12:22 PM

    poslední dobou už si kupuji jenom rtěnky od nars, takže se závěrem tvého článku naprosto souhlasím. ale ráda vyzkouším i lancome, už mě docela štve jak obaly mých rtěnek vypadají všechny stejně a já musím jak blbec hledat rtěnku na ten den podle názvů vespod :D

    ReplyDelete
  59. rtěnky skoro nepoužívám, ale ty co mám tak od NYC a celkem mi vyhovují :)

    ReplyDelete
  60. krásné rtěnky..:)http://www.colorwardrobe.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  61. Tak takový článek se mi zamlouvá :). Děkuju Ti za něj.

    ReplyDelete
  62. Moc se mi líbí jak píšeš recenze. Na rtěnky v Lindexu se podívám. A ta Nars vypadá nejlíp!:)

    ReplyDelete
  63. Já mám 4 rtěnky od značky CLARINS a nemůžu si je vynachválit!! Každá je úplně jiná. Jak barvou, tak i konzistencí, ale všechny drží a vypadají perfektně a hydratace je u nich taky značná. Cena příjemná. Mám meruňkovou, klasickou červenou, pastelovou růžovou a jednu tělovou se třpytkami. Opravdu doporučuji:)

    ReplyDelete
  64. Opravdu skvělá recenze! Je vidět, že sis na ní dala záležet. Jen tak dál, těším se na další)))

    ReplyDelete
  65. Skvělá recenze! Já vlastním Chanel Rouge Coco Shine v odstínu royallieu a ta hydratuje skvěle, ale jen na chvíli. Barva pak vydrží, ale taky dělá trošku ty šupinky, ale protože je to světlý odstín tak to není tak vidět.

    ReplyDelete
  66. strašně si mi pomohla :)) sháním rtěnku už dlouho ,ale pořád nevím jakou ;)
    Teda teď už jo! :D

    ReplyDelete
  67. Ja mám Coco Chanel - Rouge Coco Schine ale skôr to je taký balzam by som povedala a farba určite nedrží, možno vo viac vrstvách ale aj tak, za tú cenu...Druhý Chanel - Rouge Allure už je o niečom inom ale zvýrazňuje vrásky trošku:/

    ReplyDelete
  68. SABINNA and DAVIDJuly 23, 2012 at 4:40 PM

    wow, super cool colours!!!

    xx, Sabinna and David
    Broken Cookies

    ReplyDelete
  69. Nars jsou skvělé rtěnky, mám ráda i Chanel, ale v chudých časem mi stačí i hydratační Dermacol :-)

    WorldByBella

    ReplyDelete
  70. super článek, děkuji za recenzi na rtěnku od chanel. Říkala jsem si o kolik přicházím, že ještě ani jednu od nich nevlastním ale po přečtení tvého článku jsi mě vyvedla z omylu :)

    ReplyDelete
  71. Já mám jen Chanel, sice jí používám občas ale jsem s ní moc spokojená. :)

    ReplyDelete
  72. Nejužasnější je NARS Semi matte lipstick :)
    opravdu krásná příjde mi trošku "vamp" a tím je dokonalá

    ReplyDelete
  73. Ja bych ti urcite doporucila MAC ruby woo! jsem si jista ze se ti bude hodne libit ;)

    ReplyDelete
  74. Fashiable | NanneJuly 24, 2012 at 9:25 PM

    Gorgeous lipsticks!! I'm jealous of your collection haha

    www.fashiable.nl

    ReplyDelete
  75. rtěnky od Narsu jsou super. Mám je taky moc ráda. Pořád ale stejně dávám přednost balzámům a barevným leskům.

    naše první giveaway-přijďte :-)

    http://www.deer-meadow.com/2012/07/giveaway-prvni.html

    ReplyDelete
  76. pro suché rty doporučuji Chanel Rouge Coco Baume-balzám na rty 850kč:)

    ReplyDelete
  77. Anebo jeleni luj za 30 kc...

    ReplyDelete
  78. Já nemám žádnou z těch rtěnek, o kterých jsi tu psala, ale vypíšu ti, jaké mám já:
    Rimmel London, odstín Heather shimmer - hnědá - docela pěkně voní
    Avon Color trend, odstín Poppy love - červená - krásný, světle červený odstín
    Baolishi cosmetics - křiklavě růžová barva, ale kupodivu mně docela sluší
    Avon golden glimmer, odstín peach gold - barva spíš do hněda, ale není to rtěnka, je to spíš taková tužka
    Avon 8 in 1! lip palette, 8 růžových barev -ta konzistence je až odporná, vůbec nedoporučuji

    ReplyDelete
  79. Jordan Retro 11
    Yeezy boost 350 v2
    Air Jordan 11
    Air Max 270
    Pandora Jewelry Official Site
    Jordans 11
    Air Jordan 11
    Air Max 270
    Kyrie Shoes
    Paul20181008

    ReplyDelete