January 19, 2013

skin care routine

Často se mě ptáte, jak se starám o svoji pleť, čím se líčím a odličuju. Tak jsem se rozhodla připravit na toto téma několik článků. První bude o odličování a čištění pleti. V tom je podle mě důležitá hlavně pravidelnost, nikdy se nezapomenu odlíčit ani důkladně vyčistit pleť a jak jsem se dozvěděla minulý týden v makeup kurzu, ani jedno bychom neměli zanedbávat. Čím lépe se o svou pleť budeme starat v mládí, tím déle bude vypadat svěží a nebudou se na ní tolik projevovat vrásky.





Každý večer před spaním si nejprve odlíčím oči i pleť. Pokud mám nějaký výraznější makeup, který se hůř odličuje, používám Take the day off od Clinique. Tenhle odličovač je perfektní nejen na oči, ale i na rtěnky. Před použitím se musí protřepat, aby se promíchaly jeho dvě složky. Hodí se i pro citlivou pleť a oči. Stojí kolem 500 Kč.


Odličovač od Clinique nepoužívám příliš často, většinou mi na mé klasické líčení stačí micelární voda od Vichy Pureté Thermale 3in1. Tou si odličuji celý obličej i oči a musím říct, že je to nejlepší micelárka, jakou jsem vyzkoušela. Má moc příjemnou vůni a hlavně je jediná, po které mi neslzí oči, takže je opravdu šetrná a hodí se pro citlivější pleť i oční okolí. Dá se koupit v lékárně přibližně za 300 Kč.




Poté co si pleť důkladně odlíčím, přichází na řadu 3 kroky od Clinique. Používám je už mnoho let a neměnila bych. Chválí si je a doporučuje i mnoho profesionálních vizážistů. Jejich pořízení sice není nejlevnější, ale podle mého názoru se do kvality vyplatí investovat. Celá tato sada vám také dlouho vydrží, mýdlo a krém si kupuji jednou do roka, exfoliační vodu 2x. Všechny přípravky používám ráno i večer.

Jako první z 3 kroků používám Liquid facial soap mild. Je to takové mýdlo, které odstraní zbytky makeupu a pleť šetrně, ale do hloubky vyčistí. Stačí smíchat malé množství s vodou, nanést na pleť a po chvíli opláchnout. Mýdlo existuje jak v tekutém provedení, tak v tuhém. Vyzkoušela jsem oboje a musím říct, že mi mnohem více vyhovuje právě to tekuté, které je navíc v praktickém balení s pumpičkou.

Druhým krokem je Clarifying loation - exfoliační voda. Používám číslo 2, které je vhodné pro suchou až smíšenou pleť. V prodejně vám poradí, jaké číslo se hodí pro tu vaši. Používá se po mýdlu pro dočištění pleti a odstranění všech nečistot, přebytečného mazu a odumřelých buněk.

A nakonec pleť potřebuje hydratovat Dramatically different moisturizing lotion. Po aplikaci třetího kroku je pleť prozářená, nemastí se, je jemná, hladká a působí zdravým dojmem. Já tento krém používám jen na noc, ráno si jako podklad pod makeup dávám jiný, taktéž od Clinique - Moisture Surge. O něm se dočtete v příštím článku, který bude zaměřený na mé obvyklé denní líčení.




Jak se o svou pleť staráte vy? Máte své osvědčené nebo oblíbené přípravky? :)

51 comments:

  1. Já mám také micelárku od Vichy ale na problematickou a citlivou pleť. Nemohu si ji vynachválit. Ale nějaký přípravek od Clinique bych také ráda vyzkoušela. :)

    ReplyDelete
  2. Věci od Clinique maj hlavně dobrej design

    ReplyDelete
    Replies
    1. No to je opravdu strašně důležité ... omg

      Delete
    2. hlavně :D

      Delete
  • chci se tě zeptat, chodíš třeba na párty nebo tak?

    ReplyDelete
  • mám taky svoje oblíbené přípravky, které používám pořád dokola. na odličování dvoufázový odličovač od Ryoru, pleťový tonik Lirene, hydratační krém taky Ryor a čistítka mám ráda modré Garnier, Neutrogena nebo Bioderma :) a kosmetika Clinique se mi strašně líbí, ale jelikož je drahá a na svoje oblíbené přípravky nedám absolutně dopustit, nemám ani nějak potřebu ji testovat. někdy bych ale ráda zkusila ty tři kroky na čištění pleti. moc hezky udělaný článek, těším se na pokračování!

    ReplyDelete
  • prave rozmyslam nad tymi 3krokmi tej mensej sade, neviem ju poriadne najst v eshope (pre typ 2), citala som ze exfoliacna voda ma dva prevedenia s alkoholom a bez, niekomu ta s alkoholom robi problemy.. mas s tym nejake skusenosti? porovnavala si ich? ci som zle citala?:)

    ReplyDelete
  • Já používám Biodermu a myslím že je nejlepší :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aby n, sak sis to preceta na fb pavliny jagrove

      Delete
    2. Můžeme se těšit na my daily routine i u Javůrkové?
      Ach, Pavlína Jágrová, ta přece taky kopíruje, tak proč ne já?!

      Delete
  • This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. pro mě je třeba stovka dvě hodně..za to si můžu koupit novou řasenku..ale hold každý má jiné měřítko financí ;) a je to podle mě hodně drahé na to,kolik to má mililitrů :) 125ml/500Kč =sakrametsky drahé..To radši 500ml Biodermu,na tu nedám dopustit..V drogerii přípravdy o péči nekupuju..jedině v lékárně nebo v biopotravinách kde mají přírodní kosmetiku...

      Delete
    2. souhlas, podle mě je clinique totálně předražený na to, co doopravdy dokáže, je to samozřejmě individuální a mimochodem holčinám kolem 20 let se vubec nedoporučuje omývat obličej těmi gely (každý den), co se napění a smijí- odmývají veškerý ochranný film a o vrásky máte postaráno mnohem dřív...

      jinak vichy je fajn, doporučuju ještě celkem u nás neznámou značku louis widmer, nebo jak se to píše :D

      Delete
  • Na Tvé doporučení jsem zkusila 3 kroky...nikdy jsem neměla problém s pletí jen jsem měla černé tečky na nose...začala jsem používat a pleť se mi zhoršila:-X myslela jsem že to má být to jak se ty nečistoty vyplavují ven a to se má za 2 týdny srovnat. No bohužel ne:D používala jsem to asi 2 měsíce než jsem to vzdala...sice už jsem akné neměla ale i tak se mi dělalo pár pupínků a dřív nikdy nic:-O používala jsem tonikum micerálku a všechno a teď jsem se rozhodla že na to kašlu a zkusila jsem obyč kostku mýdlo za 5 kč a máznout niveou a vida najednou to jde:) a pleť mam už dobrou:). Ale víš co si myslim? Ty máš pleť dobrou i normálně máš prostě dobrý geny takže by Ti taky klidně stačila nivea a pleť by Ti zůstala stejná...zkus to:D aspoň ušetříš protože si představ že dáš 5000 do takových krámů:-X

    ReplyDelete
    Replies
    1. jj, to tak většinou je, odličování nějaký význam má, ale 90% je na typu pleti...

      Delete
    2. tak tak, je to na typu pleti. ale mě by třeba kostka mýdla určitě nestačila (i to jsem totiž zkoušela) - mám bohužel pleť se sklonem k akné (té vážnější formě akné) a musím říct, že když jsem začala používat tu kosmetiku od La Roche, tak se mi docela zlepšila

      Delete
  • Já momentálně teď používám nově Niveu aqua effect 2in1 express (chtěla jsem zkusit něco jiného, jinak se vracím k Estée Lauder Take it away. Zkoušela jsem i přípravky na čištění obličeje od La Roche Posey a bohužel nevyhovují mé pleti. Přemýšlím o vyzkoušení přípravků od značek Bioderma a Neutrogena na čištění pleti. Dále pak používám na hydrataci pleti krém od Sebamed Anti-dry s fytosteroly, sice je to krém hodící se na teplejší počasí já ho přes zimu používám jako noční...je to malý zázrak, který jsem objevila před rokem a zůstala mu věrná. Jinak na celodenní ošetření obličeje před mrazem používám Dove winter care, sice to není drahý produkt, ale nejspolehlivěji mě chrání před zimou. Má totiž hutnější konzistenci ale přitom pleť nevypadá vůbec mastně.

    ReplyDelete
  • to strávíš odličováním půl dne ne?

    ReplyDelete
  • tři kroky od Clinque také používám a můžu jenom doporučit. není to sice nejlevnější záležitost, ale přesně, jak píšeš, vyplatí se investovat.

    ReplyDelete
  • Nemám problémy s pletí, stačí vlažná voda a mýdlo(ale ne obyč., olivové) a obzvlášť teď v zimě mastičku z lékárny kalciová a pantenolem (cena okolo 70,- Kč).

    ReplyDelete
  • Bohužel se musím přidat k těm, kterým 3 kroky vůbec nepomohly, ba právě naopak.

    ReplyDelete