October 16, 2012

Michael Kors Hamilton





Před pár dny mi přišla nová kabelka a já bych se s vámi opět ráda podělila o zkušenosti z eshopem, ze kterého jsem ji objednávala. Tentokrát jsem se rozhodla pro Hamilton od Michaela Korse. Objevila se v mém podzimním wishlistu a když jsem pak viděla, jak vypadá ve skutečnosti, jen mě to utvrdilo v tom, že ji opravdu chci a do mého šatníku skvěle zapadne. Nejprve jsem nějakou dobu přemýšela, zda si jí koupit ve stříbrném nebo zlatém provedení a nakonec se rozhodla pro první variantu, protože mnohem častěji nosím stříbrné šperky a doplňky. Plánovala jsem, že si tuhle kabelku objednám z některého evropského eshopu, abych se vyhnula clu (např. nelly, luisaviaroma, net-a-porter, stylebop), ani na jednom z nich jsem ale bohužel nenašla tašku přesně v tom provedení, ve kterém jsem ji chtěla - klasická černá z hovězí kůže se stříbrnými detaily. Na většině evropských ji nabízeli v lesklé nebo saffiano variantě a pokud jsem našla tu, kterou jsem si představovala, měli ji jen se zlatými detaily nebo pocvočkovanou.

My new bag I have ordered has arrived couple days ago, so I have decided to share with you my experience with the eshop I bought it through. This time I bought Hamilton bag from Michael Kors. It has been in my wishlist and seeing it in real made me really sure the bag will go well with my outfits and that I want to buy it. I wasn't sure if I'd like to have silver or golden details, but eventually I have chosen the silver details, because I wear silver accessories more. I wanted to buy it from some european eshop to avoid paying duty (for ex. nellyluisaviaromanet-a-porterstylebop), but unfortunatelly it was nowhere to be found in the variation I chose - classic black leather with silver details. In all european eshops they had only shiny or saffiano variation, and if they had the classic leather, it wasn't with silver details or it had studs.






Když už jsem se pomalu smiřovala s tím, že MK kabelku jen tak mít nebudu, pomohla mi Sabinka, která začala hledat se mnou, a nakonec jsme ji objevily na několika amerických eshopech. Z nich jsem původně objednávat nechtěla, protože jsem se bála vysokého cla, ale po přepočítání všech částek jsem zjistila, že mě vlastně vyjde jen o něco málo dráž z amerického eshopu i se clem, než z evropského bez cla. V USA jsou totiž tyhle kabelky o dost levnější. Vybrala jsem si tedy eshop, u kterého se mi zdálo nejvýhodnější objednávat - macys.com (přímý odkaz). Tam se vám už od začátku zobrazují částky v Kč, takže přesně víte, kolik budete platit, a také vám vypočítají clo, které zaplatíte už při objednávce a v ČR pak nic nedoplácíte. Pokud ale tuhle kabelku najdete v tom provedení jaké chcete na některém evropském eshopu, doporučuji objednat z něj, přeci jen to vyjde o něco levněji.

I was slowly starting to give up, when Sabina helped me and browsed the internet with me. We found it on couple american eshops. Originally I didn't want to order it from non-european eshop because I was afraid of high duty costs, but in the end I discovered the price would be (with the duty) almost the same as from european eshop (without duty). The thing is that in USA bags and purses like this are much cheaper. I chose to order it from macys.com (direct link). You can see all the prices in czech crowns so you know exactly the price you will pay. They as well count in the duty, so you don't have to be worried to pay something extra when the package arrives to Czech Republic. But if you find a bag you want on some european eshop, I still recommend to order it from there, the price will be still little bit less.






Kabelka mi dorazila přibližně za týden, poslali mi sledovací číslo, takže jsem se mohla kdykoliv podívat, kde se právě nachází a předem odhadnout, kdy by mohla být v ČR. Jediným mínusem téhle objednávky bylo, že mi z nějakého nevysvětlitelného důvodu odečetli celou částku i se clem a k tomu mi ještě jednou stejnou částku na několik dní na mém účtě zablokovali. Potom co mi kabelka dorazila ale bylo zase vše v pořádku. Pokud někdo ví nebo tuší, proč se mi tohle stalo, budu ráda, když mi napíše do komentářů :).

The bag has arrived aproximatelly after a week. They gave me a tracking number so I could look where my bag is anytime I wante and estimate the delivery day. Only minus was the payment, first they deducted me the price from my account, but at the same time they blocked for couple days the same amount for the second time. After the delivery of the bag everything was settled. If anybody knows why and how this happened, I'd like to know so let me know in comments below.


To je tak vše, co bych vám o téhle mé objednávce napsala. Večer tu s ní uvidíte první outfit a pokud máte nějaké dotazy, ptejte se v komentářích nebo přes formspring.

That's about all I could say about the order. Tonight will be on the blog my first outfit with the bag. If you have any questions, feel free to ask in comments or on formspring.


translated by Gabriela Podgorná

110 comments:

  1. vypadá krásně, dobře sis vybrala :)

    ReplyDelete
  2. nádhera!

    ReplyDelete
  3. Mě se asi víc líbí se zlatým.. Každopádně s tou zablokovanou částkou je to dost divný - ne všichni máme na účtě na 2 Hamilton i když jen na chvíli a mě by to dost vyděsilo!!
    Těším se na outfit s ní

    ReplyDelete
  4. pěkná je to jo, ale já osobně bych si za 9000 kč koupila něco jinýho než kabelku, která mě za půl roku, za rok omrzí.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ja ju mam uz rok a veru nic ma nemrzi. je stale rovnako nadherna a klasicka, ziaden vystrelok. aj za dalsi rok bude krasna :)

      Delete
    2. Presne tak, ja ju mam tiez uz vyse roka a neomrzi ma nikdy! Milujem ju!!! :)

      Delete
    3. já si myslím že tyto kabelky za takový peníze a ještě v takovým klasickým provedení jsou na delší dobu, prostě ikonický kabelky! :) je krásná

      Delete
  • Inkoustová tečkaOctober 16, 2012 at 12:21 PM

    to bude zase závistivejch komentářů od lemplů co dřepí doma a nejsou schopní si vydělat/našetřit na něco kvalitního..
    je super, vo to nic!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jistě každej kdo nemá na kabelku za 10 000 je lempl co jen dřepí doma;)

      Delete
    2. Pokud víš o dobré brigádě (pro studenta náročné VŠ = málo času), kde si snadno vydělám 10000 (avšak ne proto, abych je promrhala za kabelku) dej mi vědět prosím, Marťo ;)) PS: Doma nedřepím a NEJSEM ZÁVISTIVEC, holt někteří se do bohatých rodin narodí a pak jsou za to zbožňováni, jiní ne :)).

      Delete
    3. Ano, taky jsem čekala, že tu bude milion takových komentářů. Souhlasím s tim, že ty lidé možná závidí. Ale označení ,,lempl co dřepí doma" mě fakt uráží. Kabelka nádherná, Pavlínu mám moc ráda, ale ty se zase trochu uklidni. Já na takovou kabelku nemám ani ve snu, ale rozhodně bych neřekla, že jsem lempl a nic nedělám. Hlavně, že ty, Martino, furt na formspringu říkáš, že ty lidé, co tě tam nějak uráží, tě neznají - a ty nás a třeba i ty lidi co Páju uraží znáš?

      Delete
    4. dilinko martinko, ty mě fakt nemůže rozházet!

      Delete
    5. Urážet někoho, kdo není z bohatý rodiny a kvůli náročnýmu studiu má jen málo času na brigády (a přesto tam chodí), je největší ubohost, svědčí to o tvým charakteru, Martino.

      Delete
    6. Martina, hlavne že Pavlína nie je " lempl co dřepí doma" a ide sa potrhať, aby si na tak drahú kabelku zarobola alebo našetrila.To "setrenie" radšej ani nespomínam, lebo našetriť si z niekoľkotisícového vreckového a z niekoľkodesaťticícových darov ozaj nie je problém pre nikoho. Ani pre "lempla co dřepí doma". Tak si najprv rozmysli čo chceš napísať, až potom píš. Lebo inak vyzeráš ako riadne tupá hus.

      Delete
    7. ty máš IQ houpacího koně, Martino.

      Delete
    8. Já nechápu, proč závidíte?! Já na tu kabelku taky nemám, ale ráda se na ni kouknu u Pavlínky nebo libě pohledem pochválím nějaké slečně na ulici. To jste vážně takové závistivé krávy?! Protože někdo je chudej, nebo dělá náročné studium, musí ostatní nosit plastové kšunty a nekupovat si kvalitní koženou kabelku? Jděte do prdele.

      Delete
    9. Ne, nemáš IQ houpacího koně, Martino. Naprosto s tebou souhlasím a jelikož dělám doktorát na chemii, asi to s mým IQ nebude tak zlé. A teď vy závistivé zlé socky do mě!

      Delete
    10. to AnonymousOctober 16, 2012 5:14 PM: prosímtě co to tu píšeš za nesmysly?! 6 ze 7 komentářů před tebou se pavlíny ani netklo, všichni reagovali na martiny nevhodný komentář, tak fakt nechápu, co řešíš?!

      Delete
    11. zlatíčko, nesnaž se bejt zajímavá, tady nějakým doktorátem, kterej má milión dalších lidí, stejně neoslníš xDDDDDD

      Delete
    12. On ten MARTININ (nikoliv martiny - stylistická prasárna, umíme mateřský jazyk, že?) komentář zase tak nevhodný a od věci nebyl, vzhledem k tomu, co se tu často píše za slinty.

      Delete
    13. Jo? Tak ukaž holčičko.

      Delete
    14. AnonymousOctober 16, 2012 5:14 PM
      co to tu meleš prosim tě? -.- trochu se nechytáš.

      Delete
    15. To bude tím tvým IQ.

      Delete
    16. proboha, co to sem chodí za urejpaný lidi, že opravujou slang používanej na netu :DD

      Delete
    17. komentář martiny - martiny=pkn, takže v tom žádnou prasárnu nevidím...

      Delete
    18. Anonymous October 16, 2012 5:35 PM:
      a co chceš vidět? pavlíny bobra?

      Delete
    19. Martina, ty si teda dobrá piča.
      Alexandra

      Delete
    20. Inkoustová tečkaOctober 16, 2012 at 7:01 PM

      lidi, neberte život tak vážně, pak se zbytečně rozčilujete a já jsem stejně free, nedocílíte ničeho :)) (mimochodem, vydělat peníze se dají dost slušně, chce to jen chtít a něco pro to udělat, za tím si stojím a stát budu, pak už je čistě na vás za co to utratíte).

      Delete
    21. Inkoustová tečkaOctober 16, 2012 at 7:09 PM

      a možná je lepší, že mám IQ houpacího koně, protože na rozdíl od vás vysoce inteligentních jedinců nevisím od rána do noci na pavlíny blogu a nerozčiluji se, za co zase kolik utratila. proberte se :)

      Delete
    22. nezávidím, veľa krát som mala tie peniaze nasporené aby som si kúpila niečo drahšie, ale ako náhle som sa dostala pred ten obchod tak mi prišlo tých peňazí tak ľúto...myslím, že i keby som mala tie peniaze na to, tak vždy ich investujem i keď do oblečenie, akbeliek, topánok, kozmetiky, tak s rozumom.
      Martinka asi netrávi 12 hodín v škole každý deň a ak má čas tak na brigáde, inak by si nedovolila povedať, že niekto kto na tú kabelku nemá je "lempl".
      hore anonym ty si asi dobra "kráva" :) a myslím, že až tak o kvalitnej kabelke sa nedá hovoriť, pretože v prípade MK si platíš iba za značku.
      to že si vážim peniaze neznamená, že závidím, v živote robím dosť preto aby som sa mala dobre, ale to ako chcem žiť nezáleží od kabelky na úrovni Zara, akurát tam je o pár stoviek lacnejšia.

      Delete
    23. Ach jo. Myslím, že je každého věc, jak naloží se svým časem, tělem, penězi. Někdo je inteligentní a na své potřeby si vydělá rychleji, někdo je schopný méně a trvá mu to delší dobu. A nebo má jiné priority. Ano, i já jsem si říkala, že tady asi bude další hádka plná urážek...přitom sama jsem málem utratila všechny peníze za kousek stejné ceny, a to neznačkový.
      Taky se mě dotklo, že jsem považována za neschopného lempla. Ale co se dá dělat. Kdo tak nazývá ostatní, ten si koleduje o to, aby si taky trošku nabil tlamku. :-)

      Delete
    24. Inkoustová tečkaOctober 16, 2012 at 7:52 PM

      tak teď to trochu překrucuješ, anonyme. je třeba si uvědomit, že jsem měla na mysli jen URČITOU SKUPINU LIDÍ, a sice experty, co si tu umí jen anonymně stěžovat (že nemají peníze/brigádu/čas) či nadávat (jen protože si pořídí něco, co by si oni třeba nekoupili anebo na to jednoduše nemají), jak to tady na pavlíny blogu často bývá. vůbec se vás to dotknout nemuselo a přeci se tak stalo, zajímavé :)). každopádně investujete energii špatným směrem, trocha pozitivního myšlení ještě nikomu neuškodila :)) zkuste se chvíli zaměřit na své vlastní životy (ale trochu jiným směrem než je věčné stěžování a litování se) a třeba se vám zlepší.

      Delete
    25. Inkoustová tečkaOctober 16, 2012 at 7:53 PM

      *jen protože si někdo pořídí něco

      Delete
    26. jo, Pavlína určitě každý den tvrdě dřela někde na brigádě aby si na tu kabelku vydělala, viď Martinko :) Kde žiješ. Tak se tady neoháněj tím, že si na ní máme vydělat a neobhajuj tady Pavlínu, která si na to sama nevydělala.

      Delete
    27. Inkoustová tečkaOctober 16, 2012 at 8:03 PM

      představ si, je mi to úplně jedno. taky jsem se musela přes léto nadřít, abych si mohla koupit pár obyčejných hadrů z new yorkeru a ani trošku mi netrhá žíly fakt, že někdo nehne prstem a nosí si kožené kabelky za desetitisíce. jsem přejícný člověk a možná i proto šťastný :)

      Delete
    28. a jako vždy zase všichni přesně víte kde na ní Pavlína vzala peníze že? :D sledujete každý její krok, bydlíte s ní v jednom domě, trávíte s ní každý den, takže přesně víte co kdy kde dělá a perfektně ji znáte.

      Delete
    29. Inkoustová tečkaOctober 16, 2012 at 8:12 PM

      no, to je ta další věc - myslím si, že bychom se každý mohli starat sami o sebe a o svojí kasičku, tu známe přecijen nejlépe :))

      Delete
    30. Martino, Pavlínu tu sice osočovala spousta anonymů, ale nikdy jsem si nevšimla, že by napsala něco ve smyslu "dejte mi pokoj vy socky, co si na to neumíte vydělat" a když už by na to někdo měl právo, byla by to právě ona. A k některým anonymům. To, že někdo má dobře placenou brigádu a jiný ne je strašně o štěstí a o známostech, ne vždy jen o lenosti nebo neschopnosti.

      Delete
    31. Inkoustová tečkaOctober 16, 2012 at 8:45 PM

      kdo mluví o sockách? použila jsem slovo "lempl", protože každý, kdo jen dřepí na prdeli, stěžuje si a osočuje druhé, nic jiného není - alespoň pro mě :)). určitě máš pravdu, že je to o známostech, ale kolikrát také hodně o štěstí - a málokdo si ho dokáže přivolat.

      Delete
    32. Vydělat peníze se dá a dost slušně Martino? AHA! Zkus si být na VŠ, denně dojíždět 2 hodiny do školy a bydlet v Moravskoslezském kraji :)

      Delete
    33. Inkoustová tečkaOctober 16, 2012 at 9:10 PM

      to zní opravdu zajímavě, agáto. nicméně také dojíždím na VŠ necelé dvě hodiny tam a dvě zpět :) stejně tak když pracuji. a světe div se, nestěžuji si :))

      Delete
    34. Inkoustová tečkaOctober 16, 2012 at 9:18 PM

      někdo si holt jde za svým štěstím, jiný jen hledá výmluvy, proč to nejde :) jednoduché. no nic, končím tuhle debatu, mějte se krásně a myslete pozitivně! ;))

      Delete
    35. marťo nejlepší brigáda je u nás v dubí. sice nás policajti porád vyháněj ale nějakej zákazník se vždycky najde, dyštak někdy přijeď, pokecáme jo čau.

      Delete
    36. Martino, zkus nebejt taková namyšlená kráva. Asi tak do dneška jsi byla jednou z mých nejoblíbenějších blogerek, ale po tomhle výstupu..Někoho tak povýšenýho jsem v životě neviděla. Zaprvé, když urážíš anonymy, v čem jsi jiná než oni, když urážejí Pavlínu? Zadruhé, jak už jsem psala výše, Pavlíně fandím, nezávidím, ba naopak jí to moc přeju. To, že ty máš nejspíš dobrou práci, když si na takovouhle kabelku taky můžeš našetřit, jak jsi řekla, neznamená, že jí může mít každej z nás, takže si prosimtě pro příště vyprošuju, aby jsi i mě označovala za lempla. A i kdybych na tom zadku celej den seděla a nic nedělala, tobě do toho nic neni a fakt nevim, proč takovýho člověka hned nazývat lemplem. Dospěj.

      Delete
    37. Inkoustová tečkaOctober 17, 2012 at 8:33 AM

      přečti si komentář z October 16, 2012 7:52 PM a zachovej klid :))

      Delete
    38. Kdyby blbost nadnášela, tak si Martina může pro Hamiltonku do New Yorku i sama zaletět...

      Delete
    39. Inkoustová tečkaOctober 17, 2012 at 9:33 PM

      hele, napiš mi mejla a dáme kafe :)) a až potom si posuzuj mou inteligenci :)

      Delete
    40. to Martina: nevim proc ale to tvoje "myslete pozitivne a zachovejte klid" mi přijde hrozně křečovitý, celá jsi taková jedna velká křeč...

      Delete
    41. Inkoustová tečkaOctober 18, 2012 at 5:36 PM

      no.. už jsem dostala i lepší komplimenty, ale díky :))

      Delete
    42. anonym z October 17, 2012 8:56 PM to fakt trefil, dík za pobavení :D :D

      Delete
    43. Souhlasím s ,,AnonymousOctober 18, 2012 1:09 PM" .. tohle rádoby opravdové za každou cenu pozitivní myšlení je taková hodně otřepaná přetvářka, kterou bych čekala u někoho v hodně silné pubert.. A tvoje poslední, rádoby vtipná zpráva s komplimenty..Martinko, neponižuj se ;) Už máš nějakej věk, tak bych mohla sama přijít na to, že to je hodně trapný a dětský..Ale tak holt každej dospívá jindy no..

      Delete
    44. martino seš trapná říkáš "myslete pozitivně/ buďte přející..." a přitom tu urážíš lidi btw oblečení z new yorkeru ?? vážně ?!

      Delete
  • Ježiš, tahle je krásná!

    ReplyDelete
  • MK má nádherné výrobky! :)

    http://fashionpuding.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  • Já osobně, pokud už si kupuji dražší-drahou věc, ráda nakupuji zboží v kamenném obchodě.
    Líbí se mi ten zážitek, to samotné nakupování, prohlížení, osahávání, vybírání a zkoušení.
    Pocit, který při takovém nakupování cítím mi nikdy nenahradí nakupování po internetu.
    Na druhou stranu, pokud se nákup opravdu vyplatí a věc je tak mnohonásobně levnější. Dávám e-shopu přednost.

    ReplyDelete
    Replies
    1. taky to tak mám, hlavně si tu věc ošahám, pořádně prohlídnu a nemusím se bát, kdo ví co mi dorazí a pak třeba řešit reklamace, ztráty balíků atd.
      taška je pěkná, hodí se ke všemu a určitě vydrží dýl než taška třeba z hm...a kdyby omrzela, jak tu někdo hore píše, dá se pořád dál prodat=)...jediný, co mě na mk taškách štve, že jsou většinou hrozně těžký (díky řetězum) a že v evropě se dají sehnat jenom s velkou "evropskou" přirážkou

      pragueneesmorestyle

      Delete
    2. retaz je odlahcena, vobec nie tazka. ani nahodou :)

      Delete
    3. já už právě předtím měla možnost si ji osahat a vyzkoušet u Sabiny a u nás ji bohužel neprodávají (aspoň o tom nevím), takže nákup přes internet byl jedinou možností. vždy když si takhle něco kupuju, tak samozřejmě jen z ověřených eshopů, ozkoušených od kamarádek nebo jiných blogerek, abych měla jistotu, že mi zboží přijde v pořádku a nemusela se stresovat :).

      Delete
    4. na slovensku ju predávajú :)

      Delete
    5. fakt? v Bratislavě?? asi si ji pojedu ošahat :-D

      Delete
  • vypadá super!

    ReplyDelete
  • Super , taska je velmi pekna a zaroven prakticka, tym ze nie je precvockovana, ma smrnc a mne osobne sa paci i ked ja si michaela korsa vzdy nejak viac spajam s bezovymi kabelkami so zlatymi retazami a ciernu so striebornou nechavam dizajnerom ako je balenciaga, alexander wang alebo philip lim.Inak sa mi velmi paci. Co sa tyka toho blokovania penazi, mne sa tento isty pripad stal v lete na nakupoch v Milane, kde mi pri platbe kartou na prvykrat nezobralo platbu, cize bola cancelled na druhykrat to uz preslo ale v banke dostali ako keby dvojnasobne hlasenie platby, ta ciastaka bola dvojnasobne strhnuta a potom ako si dany obchod vyziadal povolenie od banky na platbu / sumu danej veci/ sa druha suma opat odblokovala, ale trvalo to asi 15 dni a tiez som bola v strese, nejednalo sa o nizku sumu. K tymto blokovaniam dochadza pri chybnom plateni kartou, kde ale banka dostava prikaz ako keby dvakrat.
    Dufam, ze to bolo dost jasne vysvetlene, kludne sa pytaj
    www.fashionvisionsss.blogspot.com
    Lucy

    ReplyDelete
  • Na tuhle bych si taky ráda někdy našetřila, ale ještě to potrvá, nejdříve bych chtěla hodinky od MK :)

    ReplyDelete
  • Krásná!

    ReplyDelete
  • Kabelka je dokonalá!!! Už si na ní nějakou chvilku šetřím, ale vždycky mi do toho něco nečekaného a důležitějšího vlezlo...minule to byly brzdové kotouče do auta :D ale už se těším, až bude moje :D

    ReplyDelete
  • Ach, krásná!

    http://mamou-stylove.blogspot.cz/

    ReplyDelete
  • celkom ujde, taká obyčajná :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tomu sa hovori klasicka, nadcasova a krasna :))

      Delete