April 2, 2014

Acne Pistols

Jak už jsem v jednom předchozím článku psala, minulý čtvrtek jsem se zašla podívat do Simple Concept Store v rámci Prague Fashion Night. Ten večer se tam představovala kolekce šperků Gioia Pavlíny Němcové. Neplánovala jsem žádné nákupy, ale nakonec jsem neodešla s prázdnou. Simple prodává oblečení, boty a kabelky hned od několika mých oblíbených značek, takže jsem si kromě nových šperků prohlédla i momentálně dostupnou kolekci. U sekce Acne jsem narazila na své několik let vysněné kotníčkové boty Pistols. Chtěla jsem si je koupit už před dvěma lety v Berlíně, ale bohužel byly dlouho všude vyprodané a přes eshopy jsem nechtěla objednávat kvůli velikosti. Tak jsem se prozatím spokojila s podobnými z Topshopu, ale tentokrát už jsem neodolala. Jakmile jsem si je vyzkoušela, bylo jasné, že odejdou se mnou. A radost mi udělala i 10% sleva, která ten večer platila na zboží ve vybraných buticích na Praze 1. Už jsem s nimi vyfotila outfit, takže brzy je na mně uvidíte i na blogu. Jak se vám Acne Pistols líbí?


48 comments:

  1. Černé kotníkové boty Nr. kolik? :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak 12-18000 Kc,zalezi kde. Pocitam,ze na Parizske tech usetrenych 10% byl rozdil mezi cenou v jakekoliv evropske metropoli a v Praze,ale zalezi na meste, state a butiku, kde se Pistols kupuji. Urcite se vyplati, Pavlina ma rada tento jednoduchy cerno bili monolit styl, ale je to dobra investice z vice hledisek, pokud chce clovek napumpovat penize do neceho modniho a znackoveho - cerna barva, docela klasicky design, jeste OK cenova relace, vysoka kvalita a vec,ktera bude modni a vydrzi urcite 10 let. Mam nektere kousky, ktere mam 3-5 let, myslim boty, nejenom bile kosile:]] Nejlevnejsi jsou v Selfridges v Londyne, ja jsem si svoje koupila v Esheru po konskych zavodech, kdyz jsem korzovala centrum toho snobskeho mestecka na predmesti britske metropole, ale i Nemecko je OK cenove, urcite Berlin, Frankfurt atd. Jen se divat, zda je to obchod anebo atelier, obcas si desne prirazi marzi. V Italii je to docela OK i u zahranicniho zbobi, pokud se tyka kozene obuvi z dovozu, ceny jsou prijatelne. Oni tomu rozumi, vyrabi sami kvalitni kozene obuti, nemyslim tim ty prezentovane lacine tzv. italske hruzy ve vitrinach ceskych obchodu, s dzinsami v pulce prdelky na puli zerdi a blykatka na des topech, kastrovaci spicky nektrerych damskych bot-kanoi. Urcite nekupovat Acne a zahranicni obleceni v Parizi, to je mimo misu. Za 1. jsou patrioti [francouzske znacky se vyplati koupit v Parizi] 2. zavedli milionarskou dan a jine dane a ceny leti nahoru,vcetne najmu. Pak dech berouci je maly Lucemburk, SMETS a urcite Santa Barbara,docela is Los Angeles, protoze clo z Evropy, ale vyplati se nakupovat v USA. Treba NYC, Dallas, jine metropole americkych statu, online,tam se ale taky plati clo, coz delala Pavlina pri objednani jejich kabelek. Selfridge je zdarma, bez cla a ma nej cenu, ale je dobre boty vyzkouset. Kabelku ne.

      Delete
    2. lol co to je za koment

      Delete
    3. taky nechapu rofl

      Delete
    4. Páni! Komentář plný žvástů, který je dokonce delší než samotný článek.
      A myslím, že prvnímu anonymu šlo o to, že jsou to už kdoví kolikáté kotníkové boty. O cenu vůbec nešlo, tak proč ten epos?

      Delete
    5. Presne, ten prvý anonym sa pýtal, koľké členkové čižmičky si Pavlína kúpila. :)))

      Delete
    6. A ved dostal aj odpoved hned v prvej vete. Dalej uz citat nemusel(a). :) Myslim, ze prveho anonyma ani tak cena nezaujima, len chcel dostat prihravku aby to potom mohol zasmecovat tym, ze su to predrazene topanky, niekolkate kotnickove boty v Pavlinej skrini a ona sa snazi byt znackova. Kotnickove boty nosi stale, tieto su kozene a kvalitne, zarobila si na ne, tak nech si ich kupi aj za 4000 eur ak na to ma.

      Delete
    7. Presne, snazila jsem se vysvetlit kolik ty boty stoji, pokud jste tak materialisticti. Jinak se da googlovat a nemusite zabirat misto dotazy pod komentari modniho blogu, kde se normalne v zahranici komentuje jen k designu a prakticnosti daneho outfitu, ne osobni utoky a veci, ktere shazuji anebo co by si dotycna dama obleka/obula. Neni potreba mne shazovat, ze jsem schopna napsat delsi cesky text, kde se jeste pri sve ochote snazim vysvetlit cenove rozdily designerskych znacek. Nekdo by to bral jako dobry tip na nakup do zahranici, ale chapu, ze tady cizi zavist z toho, ze mam ja, Pavlina neco znackoveho a v mem pripade jsem schopna rici, kde je lepsi moznost nakupu. Ona ta otazka k tomu smerovala - Kolik to stalo. Money, money, jealousy. Diky bohu ja mam civilizovane ctenare a je to zalozeno na mem stylu a osobnosti nez faktu, ze jsem neter Jagra. Neni to ani jeji prijmeni, ale da se ocekavat, ze neter Jagra a dcera generalni reditelky nebude chodit v botech z Primarku. Takze Acne Pistols.

      Delete
    8. tak nám dej odkaz na tvuj blog ty anonymko :-))

      Delete
  • Tak znova niečo do šatníka 40-ročnej dámy...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takže pohodlné boty můžou nosit jen starší dámy? Aha :D

      Delete
    2. Podobne boty nosi spousta holek, v zahranici je to bezny jev, na blogerech, ktere ona tak casto sleduje a kopiruje, je to az klise. Jinak krasna dama ve 40 letech, Daniela Pestova, umi obout prakticke kotnikove boty podobneho stylu a modni trendy. Dalsi spatny pripad vysokych kozacek a do toho zastrcenych dzins +kratka bundicka je kupr. Alice Bendova. Casty jev rakovinneho nesvaru, takze ja jsem tym Pavlina+Daniela.

      Delete
  • Ja bych si za ty prachy radsi koupila znackovou kabelku, boty at uz jsou sebeznackovejsi a kvalitni stejne brzy odejdou.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Boty a kabat, postel=matrace a zidle jsou nejdulezitejsi co se tyce obleceni/zahrati a udrzeni kondice a dobre stavby tela do stari. Drive se setrilo na kvalitni boty, vetsinou site od sevce. Jasne,ta doba je pryc, nastesti viditelna v Lasce mezi kapkami deste v podobne Mensika, ale dneska se na nas vali tuna nekvalitnich, spatnych pod ohledne klenby a stavby nohy. Nerikam, Acne Pistols jsou druhy extrem tech bot, ktere jsou kozene a kvalitni, ale lepsi je mit min. 1 dobre boty za trochu vice nez 4 modni, ale braky. Neda se cekat od studentky, ze si normalne kupuje Acne Pistols nebo znackove kalhoty, pokud za tim neni uz pridany plat v 5. rocniku VSE a setreni, bohati rodice. Normalne rodice nam vzdy kupovali 1 par kvalitnich bot, mozna dalsi dva levne a trendy, protoze jsme to jako holcicky vymanipulovaly. To ja si pamatuji u otce, kdy mi koupil ne zrovna desne drahe, ale fakt prastene barevne neprakticke boty. Bylo mi 7 a cervenou jsem na sebe nedala, vcetne plandaveho cerveneho tricka. Ja jsem tehdy chtela platene cervene balerinky s bilymi puntiky, desne neprakticke do kazdeho pocasi, ale ta podrazka byla tehdy jeste kvalitni a nenicila nohu. Budu cpat penize do 5 balerinek of Primarku, kdyz si muzu koupit 1 kvalitni nebo 2 ve sleve, ktere mi vydrzi treba 2-3 roky, v porovnani s 5 levnymi krapy, ktere vydrzi tech 6 mesicu, tak vime, co vyhrava. Jeji boty jsou univerzalni, pohodlny podpatek. Muzete si koupit podobny styl a za mene. Ted ma Office slevy. Berte to cena/prakticnost. Mame boty, ktere jsou krasne a drahe, ale chodit se v nich neda anebo jsou jen na party. Vyplati se? Mozna jednou. Jak casto v Praze? Nic moc. Mozna NYC. Boty znackove a tam se clovek diva, jak rezonuji s zivotnim stylem. Byla jsem blba, koupila jsem si Givenchy vysoke kozajdy s ohrnovacim dilem pres podpatek-klinek. Vyborne, kvalitni, da se v nich chodit, pokud mate zivotni styl jako Alice Bendova,ktera si je nedovoli, anebo Pavlina,tzn. dzinsy a lezerni styl. Jakmile musite do kostymku, se sukni se tlucou, s kalhotami clovek vypada jak kozak, ktery prisel zpet s Innou Puhajkovou a chce tancit Katusu. Vyzouvat se take z vysokych kozacek je kapitola sama o sobe, tudiz jako vetsina holek sahame po kotnickovych botach. V Pistols prejde prazske dlazebni kostky, jsou vertasilni. Bata ma podobne, za mene penez,ale stejne kvalitni. Holt kazdy je jiny. Ja si jdu pro leopardi kotnikace do Bati a reknou mi, ze jsem jedina vcetne Francouzu, co si to mimo ocumovani Lafayetovi v Olomouci koupili. Vetsina Cechu si kupuje cerno-bilo-sede kombinace misto klasicky a dodani tomu neco v podobe vyraznejsich bot, ale Pavlina je znama svoji kombinaci cesky styl-osobni preference-kopirovani skandinavskych blogu. Boty jsou klasicke a univerzalni, take dulezite. Kabelku muzete mit z plastu, pokud vam unese naklad nebo jen mobil s klici.

      Delete
    2. Slečno, vyhrála jste ty koňské dostihy?

      Delete
  • taky mám podobnou závislost :) Mám podobné z HM, ale kvalita je bohužel špatná, tak doufám, že tyto si budeš užívat dlouhé roky.

    ReplyDelete
  • Kamarádka je taky měla. Do půl roku měla sešlapaný a okopaný podpatek, takže určitě nevydrží víc než běžná obuv. Člověk platí především za značku. Jsou hezké a těším se na outfit. Terka

    ReplyDelete
    Replies
    1. to je teda smutné... i to "nevydrží víc než běžná obuv", kam jsme se to dopracovali :( u mých bot z HM je průšvih, že ten podpatek je dutý a jakmile se prošlape, tak to nejde nijak opravit a boty se můžou vyhodit.. za chvilku všichni skončíme zavaleni odpadem, opravdu už si dávám pozor, co kupuju, styl půl roku nosit a vyhodit mě nejvíc vytáčí!

      Delete
    2. Staci si dat spravit podrazku. V opravovni obuvi Ti na podrazku nalepia specialnu "vlozku", vdada ktorej podrazka vydrzi velmi velmi dlho.

      Delete
    3. Přesně tak, i duté podpatky jdou normálně opravit - v každé opravně obuvi.

      Delete