June 11, 2013

F&F autumn/winter 2013

Reportáž sice s menším zpožděním od londýnské přehlídky, ale zase blíž ke dni, kdy se tahle úžasná kolekce objeví v obchodech. Řeč je o značce F&F, která mě svou kolekcí pro letošní podzim a zimu naprosto ohromila už v Londýně a pak ještě jednou v jejich pražském showroomu, kde jsem měla možnost vidět ji víc zblízka, jednotlivé kousky si vyzkoušet a teď vám povím, které z nich jsou moji favoriti a které si plánuji pořídit.




Jak jsem se na blogu již zmiňovala, přehlídka se konala v květnu v úžasném prostředí Somerset house, kde probíhají také londýnské fashion weeky. Byla jsem tam pozvána s několika dalšími českými a slovenskými blogery, takže na některých blozích jste už určitě pár fotek mohli vidět, teď se přidávám také já se svým názorem a vybranými fotkami.

Co se týče celkově kolekce, tak klíčovými kousky byly biker boots, kožichy, kožešinové vesty, pletené a maxi šaty, objevují se prvky inspirované stylem grunge, kůže, maxi svetry. Z barev převládá černá, šedá, olivová, červená, tmavě modrá a zelená, přesně ty, které já nosím nejraději.

Na přehlídce se mi z kolekce nejvíce líbila kožešinová vesta z první fotky. Její spojení s maxišaty a biker boots je pro mě skvělou inspirací a sama si určitě něco podobného na podzim na sebe vezmu. U druhého modelu mě zaujaly samotné maxišaty, líbí se mi jejich barva, střih i materiál.

Punková kostkovaná bunda s koženkovými rukávy je pro mě jedním z top kousků z celé kolekce a na podzim určitě přibude do mého šatníku. Na vedlejší fotce se mi líbí kabát s bílým kožešinovým límcem, který je v mém oblíbeném střihu. Každou sezonu si pořizuji nějaký nový a řekla bych, že letos to bude právě tenhle.

Moc se mi zalíbily také tyto dvoje šaty, jejich zajímavé řešení, u prvních barva, u druhých jejich vzor. Škoda, že mi příliš nesluší tato délka ke kolenům, protože u těchto šatů vypadá skvěle. Přemýšlím, že si jedny z nich koupím a nechám si je trochu zkrátit. Na druhé fotce je mým favoritem také kožená bundička s kožešinovým detailem, která mi tak trochu připomíná ty od Acne.

Šifonové halenky nosím ráda a nějaká vzorovaná by se mi určitě hodila. U té první se mi také moc líbí ten hluboký výstřih, který působí sexy, ale rozhodně ne vulgárně. Na vedlejší fotce je úplně perfektní také ta vesta s kožešinovým límcem a celkově její kombinace s delší sukní, průsvitnou halenkou a biker boots.

Pro svetry už mám dlouhou dobu slabost, takže po těch koukám na podzim a v zimě jako první. Vlastně jimi zásobuji svůj šatník celoročně a také je nosím nejvíc ze všech kousků. Na F&F přehlídce se mi zalíbil tenhle černomodrý a lehce oversized. Vzorované šaty z druhé fotky rozhodně musím mít. Mají super střih a právě podobné outfity s biker boots nosím nejraději.

Další skvělé šaty s potiskem o kterých z téhle kolekce budu uvažovat. Na vedlejší fotce se mi líbí trojbarevná kožešina. Jak moc dobře víte, právě kožešiny nosím v zimě úplně nejraději a rozhodně se nebudu bránit dalšímu přírůstku do mé sbírky.



A nakonec ještě jednou černá kožešinová vesta a také bílá. Černou už ve svém šatníků mám, takže uvažuji spíš nad tou bílou. 

Léto sice pořádně ještě nezačalo, ale musím říct, že už teď se těším na podzim, tedy jen co se té módní stránky týče, právě podzimní kolekce mám ze všech úplně nejradši. Také to tak máte? Které kousky se vám líbí nejvíce?

39 comments:

  1. Nikola ProvazníkováJune 11, 2013 at 1:25 PM

    Ano, posty jsem už sice viděla u jiných blogerek, ale tvůj je nejlepší..:) A můj favorit je rozhodně kabát!!! :)

    ReplyDelete
  2. Wau. Všechny ty modely vypadají nádherně. Zejména se mi velice líbí ten černý kabát s kožešinovým límcem. Nádhera. F&F opět nezklamalo.
    www.neverfullcloset.blogspot.cz

    ReplyDelete
  3. Kdy se tato kolekce objeví? Nejvíce semi líbí kožešinové vesty,mam doma jednu a určitě y se mi šikla i další :D:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. někdy v srpnu, po slevách :)

      Delete
  • Souhlasím s ostatními, rozebrání jednotlivých kousků se mi líbí :) Za mě bych si pořídila vzorované modré šaty a delší kabát s kožešinkou, no a ještě taky určitě top punkovou kostkovanou bundu!

    ReplyDelete
  • Mi se moc líbí ty maxi šaty a halenka s výstřihem. Takové výstřihy mám ráda - už mám dvě takové halenky podobného střihu a určitě bych byla ráda za další :o)

    Jinak je článek super rozebraný a rozhodně čtivý - kvituju :o) Winnie

    ReplyDelete
  • a ty už víš, jaké budou ceny? že píšeš, že si to koupíš....

    ReplyDelete
    Replies
    1. ceny u naší Páji nehrají roli...

      Delete
    2. Ono stačí zapřemýšlet, že pokud je to kolekce, kterou bude normálně prodávat cenově dostupný řetězec oblečení, tak se asi nedá mluvit o tom, že by se ceny za ty kousky šplhaly do několika tisícových sum ne.

      Delete
    3. ano, vím už jaké budou ceny :)

      Delete
    4. Pavlíno, tak proč si k fotkám ceny nenapsala, když je znáš? Rozhodně by to bylo smysluplnější. Přijde mi, že co se blogu týče, nic neumíš dotáhnout do konce, aby to bylo opravdu dobré, škoda.

      Delete
    5. Videla jsem je v showroomu, ale opravdu si je u vsech kousku nepamatuju.

      Delete
    6. Lidi, opravdu tu řešíte kraviny... vy si snad do detailů pamatujete kolik stojí druhů sýra v supermarketu :-D ? Pavlí a dají se ceny někde zjistit prosím?

      Delete
    7. Proč by sem měla psát ceny jednotlivých kousků, proboha? To už jí rovnou vytkněte, proč sem nepíše na kolik stupňů to oblečení prát.

      Delete
  • Uplně nejvíc se mi líbí druhá a třetí fotka - ty červené šaty jsou prostě úžasné a kostkovaná bunda s koženými rukávy je hodně cool :))

    ReplyDelete
  • Skvělá inspirace,za mě veliký dík.Jen bych se ráda zeptala jestli můžu na oblíbený obchod F&F sleduji jejich kolekci ale ještě se mi nestalo že bych model z přehlídky viděla v obchodě:(((

    ReplyDelete
  • Me se článek taky moc líbí všechno si to kup prosímte at se mám na co radostně dívat Pavlinko. Daniela

    ReplyDelete
  • veľmi vydarená kolekcia! na tú károvanú punkovú bundu sa teším!

    ReplyDelete
  • KONEČNĚ! Výborný obsáhly report z akce, takhle nějak si to představuju :-), skvělé :)

    ReplyDelete
  • tenhle článek se tu měl objevit před měsícem, ne? teď už to fakt nevytrhneš, všichni si už podobné info přečetli na jiných blozích.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Myslim, ze muzu na svuj blog psat kdy chci a o cem chci :). V tomhle clanku neslo o to, napsat o necem co se jinde na blozich jeste neobjevilo, ale spis tuhle kolekci zhodnotit a napsat vlastni nazor na ni :)

      Delete
    2. Kessi má pravdu, přišla jsi s křížkem po funuse.

      Delete
    3. a zase: jako u Trautenberka, to kyselo je moc kyselý ! Jak se vždycky najde nějaká blbka, která hledá kosti v mlíce. Ať děláš co děláš, najdou si záminku kritizovat úplný hovadiny. Držím Ti palce, ať máš dost elánu nevšímat si těch zamindrákovanej a závistivejch komentátorů. Není to jen tenhle blog, u všech příspěvků k článkům na netu se objevují tito zoufalci, kteří sice nemají co smysluplného sdělit, ale o to víc závistivě plivou jedovaté sliny. Osobně si určitě nekoupím žádný z modelů, ale to neznamená,že se mi nelíbí. Co je to za zlý lidi? Musí mít strašně smutný život.

      Delete
    4. "Myslim, ze muzu na svuj blog psat kdy chci a o cem chci :)."
      Ano, to sice muzes, pokud bych byl zastupce F&F a vyslal bych te za sve penize na prehlidku do Londyna, tak bych urcite vyzadoval, aby ceska top blogerka s top navstevnosti informovala o akci co nejdrive... aneb "s velkou mocí přichází i velká odpovědnost"!

      Delete
    5. o tom to opravdu není :). vždyť v Londýně na přehlídce byli i zástupci českých magazínů, které vychází jednou měsíčně, takže také o akci budou informovat až s měsíčním nebo i delším zpožděním. jde hlavně o to o kolekci napsat a prezentovat jí než se objeví v obchodech :)

      Delete
    6. Já si myslím že před měsícem kdy o tom napsaly ostatní bloggerky by to bylo o ničem a nikoho by to nebavilo číst, protože všude to bylo jen o F&F prohlídce...kdežto teď už si to člověk s chutí přečte :o) Winnie

      Delete
  • Pavli, prosím tě, nevíš, jestli se tyhle všechny kousky do Čech dostanou? Ty šaty jsou vážně dokonalý, určitě bych je brala :). Díky moc. A článek je super. Vybrala jsi opravdu to nej. Ubytovala bych u sebe ve skříni skoro všechno :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. řekla bych, že téměř všechny ano :) budou v prodeji hlavně v F&F prodejnách, ale část věcí se určitě dostane i do Tesca :)

      Delete